Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Kasım 7, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Çocuğumun adını "de" koyacağım

Dahi anlamına gelen "de"nin ayrı yazılmamasına o kadar taktım ki,   çocuğumun adını " de " koymayı düşünüyorum. Ç ünkü olası " hangi de ? " sorusuna karşı " dahi anlamına gelen de " diyebilmek istiyorum. Belki bu sayede akılda kalıcı olur da insanlar bu kurala daha çok uyarlar. Bir de sonuçta " Türkçenin en ünlü bağlacıdır " dahi anlamına gelen "de" öyle değil mi? Konu  dahi anlamına gelen "de"  olunca bu karikatürü de koymamak ayıp olurdu.

"Panpa" Saçmalığı Nedir, Nereden Çıkmıştır?

"Panpa" saçmalığı nedir? Duygusal ergenler (emolar) arasında "kanka" anlamına gelir. Ortaya çıkışı da şöyledir: "Kanka" ilk olarak "qanqa" şeklini almış, daha sonra da q'lar ters yöne bakmış, p'ye dönüşmüş. "Bu ne saçmalıktır arkadaş!" dediğinizi duyar gibiyim ama merak etmeyin yalnız değilsiniz. Aynı duyguları paylaşıyoruz.

Nerede Kaldı Türkçenin İnceliği?

Dilde aşırıya kaçanlar ve Atatürk'ü bütün hayatıyla ve tecrübeleriyle ele almadan onun seçilmiş sözleri üzerine kurulu bir 'dogmatizm' ile "onu yanlış anlayan Atatürkçüler" sayesinde dilimizin bütün inceliği ve anlatım gücü yok oluyor. Yabancı sözler için türetilen Türkçe karşılıkların dilbilgisi açısından hatalı olduğu yetmiyormuş gibi bir de anlam derinliği yönünden resmen sığ olan sözler Türk halkına yutturulmaya çalışıyor. Tembellikten midir nedir bilinmez ama beş hatta on yabancı söze karşı bir tek söz türetip "işte bu hepsini karşılar" diyen dilbilmez gafiller yüzünden Türkçemiz eriyor. T aarruz, tecavüz, hücum; hepsi "saldırı" olup çıktı.