Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Nisan 7, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Bunlarda ne?

YANLIŞ -- DOĞRU Ayıpsın! --Ayıp ediyorsun! Takıl bana! --Benimle gel! 5 gibi gelirim. --Saat beş civarında(sularında) gelirim. Koptum! __________ Kopardın! __________ Uçurmuş! Sıyırmış! __________ Kendine iyi bak. --Kendine dikkat et. Kendine iyi bak, oldu? --Kendine dikkat et, olur mu? Bay bay! Ba baaay! --Hoşçakal! Baaaay! --Hoşçakal! Öptüm. --Öperim. Yok böyle bir şey! ___________ Var mı böyle bir şey?

ANDIMIZ

Türk’üm Doğruyum, Çalışkanım, İlkem; küçüklerimi korumak, Büyüklerimi saymak, Yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, Durmadan yürüyeceğime and içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene! Bu andı özleyenler beğene tıklasın bakalı kaç kişi özlemiş. ♥

Türkçe "OFF"

Esen sersemletici moda rüzgarlarına kapılanları uyarmak kadar konuşurken ve yazarken Türkçeye özen göstermek de hepimizin görevi. Üç buçuk İngilizce söz öğrenenin bununla hava atmaya çalışırken Türkçeyi katletmesini engellemek , Türkçeyi bilinçli olarak yanlış kullananlara tavır almak ,

Dilini daha da iyi kullanmanın püf noktaları:

 Güzel Konuşma Kuralları 1. Dinleyiniz. Doğru ve güzel konuşmanın ilk şartı dinlemesini bilmektir. Siz dinlemesini bilirseniz, bu alışkanlığın sirayeti yoluyla herkes dinlemesini bilir ve siz de dinlenen bir konuşma yapabilirsiniz. Dinlenmeyen, gürültülü, ilgisiz bir yerde güzel konuşma da yapılamaz, orada konuşmanın da tadı olmaz. 2. Doğru ve güzel konuşmanın ikinci şartı, onun sağlam ve sistemli bir fikre dayanmasıdır. Konuşarak düşünme yerine, düşünerek konuşma esas olmalıdır. Boş konuşulmamalıdır.

Okuma yazma bildiğinizden emin misiniz?

Okuma yazma biliyor musunuz? Ne kadar anlamsız bir soru! Şu anda "okumaktasınız" zaten.  Öyle mi? Bence değil. Böyle bir soruyu hiç düşünmeden yanıtlamanız söz konusu bile edilemez artık. Nasıl Osmanlıca okuyup yazmak için Arapça - Farsça bilmek gerekiyordu, bugün de okur yazar olmak için biraz Fransızca, az Almanca, bir gıdım İtalyanca, çok İngilizce bilmek zorundasınız. Siz Türkiye'de okuryazar olmayı kolay mı sanıyorsunuz?  Sözgelimi, her an, her yerde duyduğunuz sözcüklerin nasıl yazılacağını biliyor musunuz?